Koldhævede boller med kernebund
Ca. 12 stk
- 5 dl koldt vand
- 20 gram gær
- 1 spsk groft salt
- 1 spsk honning eller sukker
- 200 gram grahamsmel (eller rugmel, havregryn o.l)
- Ca. 400 gram hvedemel
- 75 gram kerner (Fx 3-kornsblandinger, 5-kornsblandinger, græskarkerner og solsikkekerner)
- Solsikkekerner til at dyppe i
- Hæld vandet i en skål og opløs gæren deri.
- Tilsæt salt og honning.
- Ælt først grahamsmel og kerner i og dernæst hvedemel lidt af gangen.
- Ælt til dejen er sammenhængende, men stadig fugtig og med konsistens som en tyk grød.
- Dæk dejen til og stil den i køleskabet 8-10 timer.
- Sæt ovnen på 200 grader varmluft
- Hæld solsikkekerner på en tallerken.
- Form en bolle med 2 spiseskeer og dyp bunden i solsikkekernerne ved at sætte den på tallerknen
- Læg de koldhævede boller på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag bollerne i 20 minutter og køl dem af på en bagerist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar