søndag den 17. marts 2013

Koldhævede boller med kernebund


Ca. 12 stk

  • 5 dl koldt vand
  • 20 gram gær
  • 1 spsk groft salt
  • 1 spsk honning eller sukker
  • 200 gram grahamsmel (eller rugmel, havregryn o.l)
  • Ca. 400 gram hvedemel
  • 75 gram kerner (Fx 3-kornsblandinger, 5-kornsblandinger, græskarkerner og solsikkekerner)
  • Solsikkekerner til at dyppe i
  1. Hæld vandet i en skål og opløs gæren deri.
  2. Tilsæt salt og honning.
  3. Ælt først grahamsmel og kerner i og dernæst hvedemel lidt af gangen.
  4. Ælt til dejen er sammenhængende, men stadig fugtig og med konsistens som en tyk grød.
  5. Dæk dejen til og stil den i køleskabet 8-10 timer.
  6. Sæt ovnen på 200 grader varmluft
  7. Hæld solsikkekerner på en tallerken.
  8. Form en bolle med 2 spiseskeer og dyp bunden i solsikkekernerne ved at sætte den på tallerknen
  9. Læg de koldhævede boller på en bageplade beklædt med bagepapir.
  10. Bag bollerne i 20 minutter og køl dem af på en bagerist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar