mandelmarengsbund
• 150g mandler
• 2½ dl flormelis
• 1 tsk bagepulver
• 4 æggehvider
• springform
• smør og hvedemel til formen
Daim-is
• 3/4 dl sukker
• 4 æggeblommer, pasteuriserede
• 3 dl piskefløde
• 1 dobbeltdaim
• 1 tsk vaniljesukker
pynt
• 1 daim
• jordbær
1. Mandelmarengsbunden: tænd ovnen på 175 grader
smør springformen, og drys den med mel
2. hak mandlerne meget fint i en blender eller foodprocesser. Bland mandler, flormelis og bagepulver i en skål. Pisk æggehviderne helt stive i en anden skål, og vend dem i mandelblandingen.
3. Hæld mandelmarengsdejen i springformen, og bag den i ovnen i ca. 30 min. Tag den ud og lad den afkøle helt i formen.
4. Daim-is: pisk sukker og æg til en lys og luftig masse. Pisk følden til let flødeskum i en anden skål.
5. Vend hakket daim og vaniliesukker i æggemassen. Vend derefter flødeskummet i, så du får en luftig creme.
6. Hæld cremen over den afkølede marengsbund i springformen. Dæk til med husholdningsfilm og sæt kagen i fryseren i mindst 4 timer
7.
Servering: tag kagen ud af fryseren ca. 30 min. før servering. Pynt den med hakket daim og halverede jordbær.
Det skulle være det :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar