torsdag den 18. august 2011

Daim-islagkage
 - en sikker vinder!


mandelmarengsbund
                150g mandler
                2½ dl flormelis
                1 tsk bagepulver
                4 æggehvider
                springform
                smør og hvedemel til formen
 

Daim-is
                3/4 dl sukker
                4 æggeblommer, pasteuriserede
                3 dl piskefløde
                1 dobbeltdaim
                1 tsk vaniljesukker

 
pynt
                1 daim
                jordbær
 
 

1. Mandelmarengsbunden: tænd ovnen på 175 grader
 smør springformen, og drys den med mel

2. hak mandlerne meget fint i en blender eller foodprocesser. Bland mandler, flormelis og bagepulver i en skål. Pisk æggehviderne helt stive i en anden skål, og vend dem i mandelblandingen.

3. Hæld mandelmarengsdejen i springformen, og bag den i ovnen i ca. 30 min. Tag den ud og lad den afkøle helt i formen.

4. Daim-is: pisk sukker og æg til en lys og luftig masse. Pisk følden til let flødeskum i en anden skål.

5. Vend hakket daim og vaniliesukker i æggemassen. Vend derefter flødeskummet i, så du får en luftig creme.

6. Hæld cremen over den afkølede marengsbund i springformen. Dæk til med husholdningsfilm  og sæt kagen i fryseren i mindst 4 timer
7.
Servering: tag kagen ud af fryseren ca. 30 min. før servering. Pynt den med hakket daim og halverede jordbær.
 

Det skulle være det :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar