Mængde: ca. 14 pandekager i alt :)
Du skal bruge:
125 g hvedemel
1/4 tsk salt
En knivspids vaniljepulver
1/2 tsk kardemomme
3 store æg
2,5 dl kærnemælk
Sådan gør du:
1: Kom mel, salt, vaniljepulver og kardemomme i en skål og lav en lille fordybning i midten.
2: Slå æggene ud i fordybningen og pisk sammen (gerne med et elektrisk piskeris, det er lettest). Det er ikke sikkert at de fanger alt melet, det er okay.
3: Tilsæt kærnemælken lidt ad gangen og pisk imellem for at få rørt klumper ud.
4: Lad dejen hvile i 30 min. Eller sæt den i køleskabet et par timer el natten over.
5: Brug en pandekagepande så er det nemmest at lave pandekagerne og man behøver ikke fedtstof andet end til den første.
6: Skru godt op for varmen på blusset. Når panden er varm smeltes en klat smør til den første pandekage (jeg plejer ikke at bruge smør til de efterfølgende).
7: Kom dej på panden så. Lige så snart pandekagen er brun nedenunder og oversiden ikke længere er flydende, skal pandekagen vendes.
8: Når begge sider er brunet kommes den færdige pandekage (og de efterfølgende pandekager) på en tallerken/fad. Fadet dækkes med sølvpapir og evt et viskestykke henover, for at holde på varmen og bevarer pandekagerne bløde.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar