Cheesecake
200 g kiks (digestive) 400 g philidelphia flødeost
75 g smør 2 æg
150 g sukker 3 tsk vaniliesukker
0.5 L cremefraise (18%)
Topping: 250 g bær (frosne), 50 g sukker, 1-2 spsk jævning.
1. Tænd ovnen på 190 grader. (ikke varmluft)
2. Smør springformen med smør.
3. Knus kiksene helt fint, kom dem evt. i blænderen og blænd dem til smulder.
4. Smelt smøret og kom kiksene i. Fordel herefter kiksemassen i formen. Tryk bunden godt sammen.
5. Kom ost, 2 æg, 100 g sukker og 1 ½ tsk. vaniliesukker i blænderen og blænd det sammen.
6. Hæld massen over kiksebunden og sæt formen i den varme ovn. Bag i ca. 20 min. Kagen tages ud når massen er stivnet hvilket ca. passer med 20 min. I ovnen.
7. Kagen køler af i ca. 20 min.
8. I mens hældes creme fraise, 50 g sukker og 1½ tsk vaniliesukker i blænderen og blændes.
9. Denne masse hældes hen over den bagte kage, er bedst hvis man holder en ske under, så strålen rammer denne før at den rammer kagen, så undgår man at lave hul i kagen J
10. Bag i ovnen i 10 min.
11. Kagen køles af, dækkes herefter til og sættes så i køleskabet. Smager bedst hvis den får lov at stå et døgn i køleskabet.
Topping:
1. Varm bærene (jeg brugte hindbær) op med 3 spsk vand. Skal ikke koge.
2. Smag til med sukker ( ca. 50 g). Skal helst ikke blive for sød, da kagen er meget sød.
3. Lad det simrekoge og hæld jævning i til du får en frugtgrødtyk konsistens. (varer lige et minuts tid før jænvingen virker, så afvent lige før I putter mere i)
4. Toppingen kan laves i forvejen, men hældes først over kagen en times tid før denne skal spises, ellers trækker den ned og farver kagen)
God fornøjelse!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar