lørdag den 20. august 2011

Banankage

Det skal du bruge:
300 g sukker
200 g smør
250 g mel 
2tsk. Bagepulver
6 æg
1 tsk. Vanillie
6 moste modne bananer
evt. revet ingefær og/eller kanel efter smag og behag ;)

Topping:
100 g mørk chokolade
1 dl piskefløde

Pynt:
blåbær og valnødder


Sådan gør du:
Tænd ovnen på 175 grader.

1: Smelt smør og lade det køle lidt af imens du forbereder resten. 
2: Bland mel og bagepulver. 
3: Pisk æg, sukker og vanilie til en luftig masse. 
4: Vend skiftevis en smule af melblandingen og det smeltede smør i æggeblandingen. 
5: Til sidst tilsættes bananer. 
6: Det hele hældes i form beklædt med bagepapir el feks en smurt springform.
7: Bages i midten af ovnen i ca. 55 min. Den er færdig, når man kan stikke en kødnål eller lignende midt i kagen og den kommer ud ren.
8: Lad kagen køle af.

Topping:
1: Chokoladen smeltes og piskefløden røres i. 
2: Chokoladen smøres ud over kagen og størkner. 
3: Kagen pyntes med blåbær eller valnødder eller andet og så er den klar til servering.

Tip: Hvis ikke hele kagen spises kan den med fordel fryses og tages op ved senere  
lejlighed :) den smager rigtig godt kold!

Variant: 

 chokoladeganache som topping og i mellem :)
  • 70 g smør
  • 200 g chokolade
  • 1 – 2 spsk fløde

1: Smelt chokolade og smør ved svag varme (eventuelt over vandbad). Tag af varmen og tilsæt fløde. Lad blandingen køle en smule af, til den er blevet lækker og tyk. 

2: Del kagen i to og smør chokoladeganachen i midten, læg kagen sammen og smør resten af chokoladeganachen på toppen og på kagens sider ved hjælp af en dejskraber eller lignende.
3: Pynt siderne med de hakkede nødder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar