torsdag den 18. august 2011

Langtidsbagte tomater - super til tapas el pasta/pizza.

Cherrytomater (antal efter ønske)
Tørrede krydderurter feks. basilikum og timian.
Salt og sukker
olie
hvidløg

1: Halver tomaterne og læg dem på bagepapir på bradepanden.
2: Drys tomaterne med tørrede krydderurter som basilikum, timian etc. (ikke oregano, da det kommer til at minde lidt for meget om pizza). 
3: Drys med salt og sukker (sukker er vigtigt for at få den runde smag frem i tomaterne).
4: Rør olivenolie med rigeligt presset hvidløg og dryp olien over tomaterne.
5: Bag tomaterne ved 110-120 grader, til de er til de er faldet til halv højde og siderne er begyndt at krølle indad (tiden afhænger af størrelse, modenhed, ovnens temperatur m.m., men et bud vil være omkring 1 1/2 time ). 
6: Tag tomaterne ud og lad dem køle lidt af. 

Hvis du vil spare mere på energien, kan du bage tomaterne ved lidt højere temperatur. Du kan også sætte pladen nederst i ovnen samtidig med at du fx bager knækbrød og skrue ned til 110 grader, når knækbrødet er bagt.


Kan godt laves et par dage i forvejen..




Ingen kommentarer:

Send en kommentar