mandag den 23. januar 2012

Fedtfattig fuldkornstærtedej

Tærtedej:
1 dl A38/ yoghurt neutral
1 spsk olie
1/2 tsk salt
10 g hvedemel
70 g grahamsmel
100 g fuldkornshvedemel

1: Bland alle ingredienserne i en skål. Lad evt dejen hvile 1/2-1 time, men kan bruges med det samme..
2: tænd ovnen på 200 grader varmluft.
3: Rul dejen ud imellem to stykker bagepapir, idet den er ret fedtet. størrelsen skal være så den passer til tærtefadet og går op ad siderne.
4: Fjern det ene stykke bagepapir og læg den papirfrie side ned mod tærtefadet (der ikke er smurt). Fjern herefter det andet stykke bagepapir. Dejen er nu overført til tærtefadet uden fedtede fingre :)
5: lav lidt huller i tærtebunden med en gaffel og forbag den i ca. 10 min ved 200 grader.
6: tag dejen ud og tilsæt det ønskede fyld og bag færdig (ca. 35 min)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar