tirsdag den 24. januar 2012

Mogentrekanter

28 stk.

150 g 5-korns blanding
4 1/4 dl kogende vand
1 dl mælk
25 g gær
1/2 spsk olie
1,5 tsk æggehvide
1 dl havergryn
250 g fuldkornshvedemel
300 g hvid hvede
75 g hvedemel
1 tsk salt

1: Hæld kogende vand over 5-kornsblandingen og lad den trække 1 time.
2 tilsæt mælk og gær og rør rundt.
3: tilsæt olie, æggehvider, havergryn, fuldkornshvedemel og halvdelen af hvid hvede og rør godt.
4: stil dejen til hævning tildækket i 1 time.
5:tilsæt salt og rør i dejen og lad stå i yderligere 15 min.
6: kom resten af hvid hvede på bordet og ælt det ind i dejen. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. konsistensen skal være fast.
7: del dejen i to og rul hver ud til en pølse som er ca 1 cm høj. skær hver ud i ca. 14 trekanter på tværs.
8: Kom trekanterne på en bageplade med bagepapir. dæk dem til med klæde og stil til hævning i ca 1 time.
9: varm ovnen til 175 grader. pensl trekanterne med vand og bag dem på miderste rille i ca. 20 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar